Parafinoterapija

Zdrastveni efekt parafina sastoji se u toplom, mehaničkom i hemiskom dejstvu. Aktivni sastojci nanesenih pakovanja se brzo apsorbuju u dubinski sloj kože. Veliki plus ovoj proceduri je što su efekti vidljivi odmah nakon tretmana.

Parafin zatvara dolazak vazduha do kože i njena temperatura ispod pakovanja se poveća za 1-2 stepena. To stimuliše proces regeneracije kože i funkcijonalnost kapilara.

Omekšava površinski sloj kože, otvara pore i olakšava aktivnim sastojcima parafina da bez prpreka dopru u dubinski sloj kože. Parafin se nakon nanošenja hladi i tada se stvara blagi pritisak koji aktivira lojne i znojne žlezde. Koža se oslobađa toksina i normalizuje se disanje kože.

Pored toplog i opuštajućeg dejstva parafin pruža i mehaničko blago priskajući kožu. Hemisko dejstvo parafina sadrži vitamin E. Biološke sastojke koža upija i samim tim koži pruža tonizirajući efekat.

Čist kozmetički parafin ne iritira kožu i ne upija se u nju. Procedura odgovara svim tipovima kože: masnoj, problematičnoj i vrlo osetljivoj. Parafino terapija je idealna za suvu kožu, pružajući joj dubinsko hidrantno dejstvo, omekšava i otklanja sitne bore.

Lečenje sa parafinom je preporučljivo kada su hronične bolesti u pitanju: reuma, artritis, bolesti zglobova, misića, kostiju.... Pruža protiv upalno dejstvo, poboljšava krvotok i limfotok u tkivima pogotovo kože. Koža postaje elastična, preporučuje se parafinsko pakovanje jednom u deset dana kod jako suve kože. A u svrhu negovanja kože preporučuje se jednom mesečno.

Preporučuje se:
  • Parafino terapija se koristi kod otklanjanja bola izazvanih grčenjem misića, sportskih tegoba i drugih problema koji zahtevaju toplotno lečenje.
  • Stimulišući krvotok parafino terapija opušta i odklanja napetos kod zgrčenog misića.
  • Često se preporučuje kod oporavka posle lečenja preloma i uganuća.
Ne preporučuje se:
  • Kada su otvorene rane, ekcemi i druge dermatoloske promene na koži..
  • Kada su izražena masna tkiva, suženi krvni sudovi.
  • Prvih dana nakon preloma i uganuća.
  • Pri bolesti zgrušavanja krvi.

Da li ste pronašli uslugu za sebe?

Pozovite nas i rezervišite svoj termin.