Spa Sauna/Bazen

Spa sauna dobrotvorno utiče na zdravlje. U spa sauni se otvaraju pore, izlaze štetni materije i toksini iz organizma.

Šta je korisno kod spa saune?

Sauna blagotvorno utiče na termoregulaciju organizma, temperatura tela čoveka je postojana. Ako se temperatura okoline povećava, aktiviraju se znojne žlezde i koža isparava višak toplote kroz znoj. Sa znojem iz organizma izlaze štetne materije i toksini.

Naučno je dokazano da sauna ima blagotvorno dejstvo na nervni sistem. Posle posete saune poboljšava se brzina reakcije, kordinacija i balansiranje. Dobro raspoloženje i osećaj laganosti zavisi od posete spa saune. Bitni su i enterijer i aroma. Za poboljšanje raspoloženja dodaje se aroma ulja, vazduh može da se osveži pomoću mente i eukaliptusa. Sa vrućim vazduhom njihovo dejstvo bice jos jače i korisnije. Visoka temperatura u sauni aktivira ritam srca. Ukoliko imate visok pritisak poseta sauni ne treba da bude više od 10 min, u suprotnom može da se pojavi vrtoglavica. Posle i u toku posete sauni poboljšava se krvotok. Krvni sudovi mozga postaju više elastični i jaki zbog popunjavanja krvlju.

Posle saune odmorite 20 min. Upotreba hrane i alkoholnog pića u toku posete sauni nije preporučljiva. Preporučljivo je da se unosi dosta tečnosti. Da bi ste poboljšali kardiovaskularni sistem preporučuje se kombinacija sa hladnim tušem. U spa sauni se smanjuje tonus misića, napetost i bolovi u mišićima se smanjuju. Pogotovo spa sauna je korisna za sve one koje se bave sa nekim sportom, aeorobik, plivanje…. Upotreba kiseonika se pojačava i zbog toga u sauni disanje postaje ubrzano. Po izlasku iz saune počinjete disati drugačije, izlaz ugljendioksida je povećan. Najvažniji uticaj saune je na koži. Krvotok se povećava zbog povećanja temperature. Na površini kože temperatura može da bude 41-42 stepeni. Proširuju se krvni sudovi, epiderm postaje mekan, koža je osetljiva, poboljšavaju se imuno-bioloska svijstva kože. Dobija se zdrava boja, koža postaje nežna i mekana na dodir. Zahvaljujući poseti sauni smanjuje se masa tela i težina tela se smanjuje za 2%. Vrlo efikasno je da se posle saune uradi masaža.

Posle posete spa saune normalizuje se pritisak poboljšava se opšte stanje. Masaža posle saune pomaže ljudima sa bolestima nervnog sistema, osteporozom i bolestima kičme. Poseta spa saune vraća snagu, otklanja umor i vraća lagan korak.

JEDNA OSOBACena
Sauna (1 sat) 700
JEDNA OSOBACena
Zagrevanje u sauni, aromaterapija, bazen sa hidro masažom i fito čaj (2 sata)
8 termina-2 puta nedeljno 9.000
4 termina-1 put nedeljno 5.000
GRUPNI DOLAZCI (4 osobe + 1 GRATIS)Cena
4 termina - 1 put nedeljno 10.000
2 termina 6.000
SVI TERMINI SE ZAKAZUJU UNAPRED U DOGOVORU SA SPA KLUBOM
 • Mantil i peškir su obezbeđeni od strane spa kluba.
 • Pre ulazka u bazen obavezno tuširanje.
 • Zabranjeno skakanje, gnjuranje u bazenu.
 • Zabranjen prolaz u saunu/bazen sa hranom i staklenim posuđem.
 • Nije dozvoljeno menjanje programa u sauni, bazenu/đakuziju, spa kapsuli bez specijaliste spa kluba.
 • Deci je dozvoljeno korišćenje naših usluga uz pratnju roditelja, koji su odgovorni za njihovo zdravlje i bezbednost.
 • Spa klub ne snosi odgovornost za lične stvari.
 • Obavezno pridržavanje reda, nije dozvoljena vika i buka.
 • U koliko se ne poštuju pravila kluba, spa klub zadržava pravo otkazivanja termina bez dodatnih razloga i objašnjenja.
 • Za sva dodatna pitanja obratite se menadžeru kluba.
 • Da li ste pronašli uslugu za sebe?

  Pozovite nas i rezervišite svoj termin.